Stoffig Tamesloht - Reisverslag uit Rabat, Marokko van Lilian Leahy - WaarBenJij.nu Stoffig Tamesloht - Reisverslag uit Rabat, Marokko van Lilian Leahy - WaarBenJij.nu

Stoffig Tamesloht

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Lilian

04 Augustus 2008 | Marokko, Rabat

40? 42? 45? Hoe warm het precies is weet ik niet, maar onder de 40 komt het hier niet.. Ik ben zaterdag afgereisd naar het kokend hete Zuiden van Marokko. Na een fijne ontvangst in Marrakech bij familie van Saida heb ik precies 1 nacht mogen genieten van hun heerlijke woonkamer met airco, waar het desalniettemin nog steeds 27 graden was, en gisteren ben ik aangekomen in het stoffige stadje Tamesloht zo'n 20km ten zuiden van Marrakech. Met tranen in mijn ogen nam ik afscheid van de familie, waarmee ik zojuist een heerlijke vis bastilla op de zondagmiddag had gegeten (wat een werk is dat trouwens!! maar wel een van de allerlekkerste dingen die de Marokkaanse keuken te bieden heeft) en die tranen waren deels omdat het gewoon echt ontzettend lieve mensen zijn die je nog koek en cake toestoppen voor je weggaat e.d., en deels omdat ik echt stierf van de zenuwen voor mijn nieuwe avontuur. Terwijl ik in een gammele bus Marrakech uitreed met mijn backpack op het bagagerek verlangde ik oprecht ENORM naar huis. Maar zover is het voorlopig nog niet: ik ga hier insha Allah 5 weken helpen in een opvangcentrum voor arme (straat)kinderen.
Bij binnenkomst gister was er een weekendoppasser aanwezig samen met twee jongens die dat weekend intern verbleven: dat aantal schijnt zo'n beetje te varieren afhankelijk van of de kids naar hun ouders gaan in het weekend of niet. Vaak hebben ze dus wel ergens ouders maar de gezinssituatie is doorgaans schrijnend.
De eerste dag heb ik doorgebracht met spelletjes doen met de kids en ik kom met hun echt heel aardig uit mn woorden in het marokkaans: dit maakt hun enthousiast maar het is ook vooral handig want ze spreken bijna geen frans. Vandaag is het personeel van doordeweeks ook gekomen maar ik kan er nog weinig over zeggen: ik ga de komende dagen de structuur hier maar eens observeren en dan eens zien wat ik bij kan dragen. Voorlopig draai ik gewoon een beetje mee dus.
Veel liefs en trouwens ik lees al jullie reacties met veel plezier!!
Lilian

• 04 Augustus 2008 - 13:39

Anneke:

Nou, spannend klinkt het zeker
    en dan niet alleen voor jou!
    Hoop dat het snel leuker lijkt te zijn dan je de laatste tijd hebt gehoord van anderen.
    Meestal vallen de dingen mee als je er zo tegenop hebt gezien,
    Ben trouwens blij te zien dat je daar ook op de een of andere manier over internet kan beschikken en zo de reacties kunt lezen.

Heel veel sterkte, maar ook plezier toegewenst!

liefs mamma

P.S. heb je de vakantie foto's ontvangen?

• 04 Augustus 2008 - 14:04

Hassan Chenti:

Hoi Lilian,

Succes, hé! Met je ontwapende uitstraling moet het allemaal wel goed komen.
    En ook ik ben benieuwd naar je ervaringen met de kleintjes.

Groetkes,

Hassan Chenti

• 04 Augustus 2008 - 14:26

Mike:

He Lilian,

Goed om te horen dat je de tijd van je leven lijkt te hebben, zowel positief als 'negatief'. Ik lees in ieder geval ook al je verhaaltjes.
    Sterkte en heel veel plezier daar met alles.

Liefs, M

• 04 Augustus 2008 - 15:51

Fatima:

Hey Lilian,
    heb inmiddels al je verhalen gelezen. Je vermaakt je daar wel prima geloof ik ;).

Heel veel succes de komende weken!

Liefs fatima

• 05 Augustus 2008 - 07:05

Shalini:

wow! tijd gaat snel zeg! Klinkt alsof je een leuke tijd tegemoet gaat met de kinderen!

• 05 Augustus 2008 - 09:54

Brian:

Hey Lilian,

Ik had nog geen 1 x gekeken naar jou profiel, omdat ik er niet op de hoogte van was. Nu heb ik je verhalen gelezen die altijd zo goed geschreven zijn. Ik hoop dat je je bij het weeshuis meer op je gemak voelt. ik hou het hierbij anders kanik wel een eigen profiel beginnen :p

liefs mij

• 05 Augustus 2008 - 13:03

Anne:

Heel veel sterkte, succes en plezier de komende weken!
    Goed om te lezen dat jij al de vruchten kan plukken van de afgelopen 4 weken naar school gaan!!
    Respect!

Liefs,
    Anne

• 05 Augustus 2008 - 14:22

Wies:

Ik vind je vet stoer!!!!!

• 05 Augustus 2008 - 14:52

Belgische Barbara:

Dag liefste Lilian,

Heel veel succes daar in ieder geval, het loopt wel los... na een tijdje. De 5 weken zullen snel voorbij zijn.

Ik mis je toch wel, Marokko is niet hetzelfde zonder jou.

Dikke kus

• 05 Augustus 2008 - 14:55

Belgische Barbara:

Trouwens.. het is hier ook echt enorm warm... ik heb nog nooit zoveel gezweet als de afgelopen dagen... echt het hamam-gevoel...

• 06 Augustus 2008 - 09:49

Saida:

Que Loco. ;)

Volgens mijn oom spreek je heeeeel goed Marokkaans. Je verstond alles wat hij zei, zei hij. Nou heel veel succes en plezier in Tamaslought. Rustig aan!

X

• 07 Augustus 2008 - 14:34

Imane Moudou:

He lieve kanjer,

Ik mis je echt ontzettend. met tranen in mijn ogen lees ik hoe moedig jij de avonturen tegemoet gaat. ik ben echt heel trots op je en ik mis je heel erg. ik probeer elke keer alles bij te houden. Zet hem op

Dag lieverd kusje

Imane.

• 08 Augustus 2008 - 18:40

Samira:

lieve Lilian,

Ontzettend leuk om al je verhalen te lezen..
    En.. ik ben stiekum ook een beetje jaloers.. Die 4 weken zijn veeeel te snel gegaan!

K heb wel onwijs veel respect voor hetgeen je momenteel doet!!
    Zet 'm op!!

Insha'allah zie ik je nog eens!!

Dikke xus Samira..