De dorpsgek
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Lilian
22 Augustus 2008 | Marokko, Rabat
Hij struint met me mee het zanderige weggetje op en groet onderweg iedereen luidruchtig. De mannen (want het zijn merendeels mannen die je hier op straat treft) vallen stil in hun gesprekken en ik voel alle ogen op mij gericht. Stevig stap ik door op weg naar het winkeltje wat ik heus ook zelf wel weet te vinden maar ik heb nog niet helemaal door hoe ik de vent beleefd kan afwimpelen. Bij het winkeltje aangekomen schreeuwt hij naar de jongens wat ik nodig heb (fijn ook dat dan luidt verkondigd moet worden dat ik TOILETPAPIER zoek) maar het winkeltje blijkt het niet te hebben. De jongen lacht naar me en draait zijn hand naast zijn slaap ‘hamak, hamak’ ofwel: die is gek! Ik knik, ik weet het, maar ik kan er ook niets aan doen. Ik draai me om en ga op de weg terug en de man loopt mee. Hij had al gevraagd of ik hier woon en ik had geantwoord dat ik hier werk, in het midden latend waar en voor wie. ‘Heet je Julia?’ ‘Zoals je wilt’ antwoord ik. ‘Julia, geef me je telefoonnummer.’ ‘Nee sorry meneer, dat gaat niet.’ ‘Ik wil werken waar jij werkt, geef me werk.’ ‘Er is geen werk waar ik werk.’ ‘Ik ben gestopt bij de film, ik wil werk!’ Ai ai ai, versta en spreek ik eindelijk wat Marokkaans, kom ik in dit soort idiote situaties terecht! Ik kan toch niet ontkennen dat ik het goed gehoord heb, en dus geef ik de man wat dirhams en bedank hem voor zijn hulp. Met een hoofd rood van schaamte zet ik flink de pas erin terug op de weg naar het centrum. Het hele dorp heeft me met de lokale gek gesignaleerd!
22 Augustus 2008 - 13:11
Louisa:
Hoi Lilian!
Wat leuk om je verhalen te lezen, zo waan ik me op deze manier toch een beetje in Marokko. Heb ondertussen behoorlijk wat heimwee... Maar je vermaakt je daar prima met de dorpsgek?? Als je straks in Rabat zit, krijg je weer te maken met de Stadsgek... Veel plezier daar nog in Tamasloht!!!
x louisa -
22 Augustus 2008 - 17:49
Belgische Barbara:
Maar dorpsgekken zijn leuker dan stadsgekken, dus geniet ervan nu het nog kan!
Ocharme ik kan het me al helemaal voorstellen... ach ja, niet te veel van aantrekken...
Kus -
22 Augustus 2008 - 21:40
Geeta:
Hiya Lilian!
Hahaha!
Je avontuur zou niet compleet zijn zonder een "onderonsje" met de dorpsgek, he ;). Leuk verhaal :D.
Geeta -
22 Augustus 2008 - 22:11
John:
Lilian, dit vind ik een leuke verhaal ook, best spannend trouwens. Je komt een dagje de deur niet meer uit na zoiets, dat weet ik. Niks aan de hand, gewoon even binnen blijven en straks de weekend naar Marrakech! Er is dus een gaat in de markt ( toilet papier?) Vandaag tonnen regen gevallen, toch nog met je broer gebasketbald. Wij waren geinspireerd door de half-finale op TV America tegn Argentinia. Je andere broer is met de auto wat spullen aan het verkassen van Laren naar Purmerend. De PC beneden is stuk en morgen ochtend moet ik de start moter van de auto vervangen. Even ruilen?