chillen op zijn marokkaans
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Lilian
20 Augustus 2008 | Marokko, Rabat
Deze zondagavond heeft de oom zijn vrouw en mij op sleeptouw genomen om wat zaken in Marrakech te regelen. Na een hectische wandeling door de medina en over Jemaa l Fnaa, waar in de zomer echt een niet te harden drukte heerst, rijden we met de auto richting de Boulevard Mohammed 6. En wat we daar doen is volslagen vreemd maar nog best lekker!! De oom parkeert de auto pal langs de stoeprand van de boulevard, trekt 3 kampeerstoeltjes uit de achterbak en zet die plompverloren op de stoep neer, pal tegen de auto aan. We nemen plaats, ik krijg een flesje Poms in mijn handen gedrukt en chillen maar! Daar zit ik, tussen een ouder Marokkaans echtpaar in, aan de kant van de boulevard waar overal families en jonge koppeltjes verkoeling zoeken in de late avonduren. Er staat een lekker windje en de Poms smaakt goed: die ontspanning doet me even heel erg goed! Ik kan er weer een weekje Tamesloht tegen aan.
21 Augustus 2008 - 08:49
Saida:
Hahahaha. Nou heb je toch nog je 'op een bankje zitten en naar voorbijgangers kijken' ervaring in Marakkech gehad. ;) -
21 Augustus 2008 - 09:11
Ismael:
Super grappig. Tijdens mijn verblijf in, de toen nog "koele" Marakkech, keek ik erg vreemd van de mensen die aan het picknicken waren op de rode hoge stoepranden langs de weg!Elke keer dat ik naar het zwembad reed(Waar je EURO 25,- aan entree geld kwijt bent en toch nog heel veel lokals tegenkomt!), zag ik die mensen daar zitten. Niet alleen Marokkanen, maar ook Duitse,Franse en zelfs Nederlands Marokkanen trof ik daar! Toen dacht ik bij mezelf: Marokkanen houden echt van chillen! Maakt niet uit waar het is!